Koloběžka KOSTKA MONSTER MAX DOG (G6)

Obrázky jsou pouze ilustrační!

Na dotaz

+ -

Cena bez DPH 22 306 Kč

Cena vč. DPH 26 990 Kč


KOSTKA MOSNTER MAX DOG

Koloběžka s označením „terénní“ by měla projet téměř všude. Existuje ale model, který se nezastaví před jakýmkoliv terénem – Kostka Monster. Ten byste mohli znát už z dřívějška, ale protože vývojový tým naší firmy pracuje v režimu 24/7, můžeme vám nyní představit nový model – Kostka Monster Max Dog (G6) – „fatkoloběžka“ připravená pro jízdu s vaším psím parťákem nebo klidně i dvojicí neúnavných tahounů. Jezdit na Monstru můžete samozřejmě i sami. Čivavu nebo jorkšíra nechte raději doma, a vyražte na nejbližší pump track či horské traily. Bajkeři neuvěří a raději vás budou pouštět před sebe. Stvořili jsme monstrum…

KOSTKA MOSNTER MAX DOG

Kostka Monster Max Dog (G6) si ponechal to nejlepší z původního Monstra, aby navíc přinesl skvělé inovace. Velké změny se odehrály u přední vidlice. Ta je zesílená a uložená v tapered hlavovém složení, takže koloběžka doznala citelně vyšší tuhosti. Aby toho nebylo málo, upravili jsme také geometrii pro stabilnější jízdní projev a lepší odezvu řízení. K vyšší tuhosti celkové konstrukce přispělo také vyztužení rámu v oblasti nášlapné plochy, která je ve verzi Dog po obou stranách rozšířená. Uprostřed nášlapu jsou navíc nově šroubovací piny, takže patřičný grip pro vaše boty je zajištěný v každém počasí.

Ty velké černé kruhy vážně nejsou plováky. Čtyřpalcové fatbikové pláště fungují podobně jako pásy tanku – jejich plocha se po terénu „rozlije“, takže vás nedostane ani hluboké bahno, čerstvý sníh, nebo sypký povrch, ať už se jedná o naplaveniny českých řek nebo mořskou pláž.

KOSTKA MOSNTER MAX DOG

Protože kola patří mezi nejdůležitější komponenty koloběžky, zaměřili jsme se také na úpravy nábojů vlastní konstrukce Kostka. Nové vnitřní uspořádání umožnilo použít ložiska většího průměru, která lépe odolávají nejtvrdšímu nasazení v těžkém terénu. Používáme bezúdržbová japonská průmyslová ložiska NTN. Pevné osy vlastní konstrukce o velkém průměru 12 mm jsou pak dalším prvkem, zvyšujícím jak celkovou, tak i torzní tuhost rámu koloběžky Kostka Monster Max Dog (G6). Jediné, co pruží, jsou baňaté pláště, a ty to jaksi mají v popisu práce.

Ať už budete využívat „služeb“ tažných psů, nebo se hodláte sami pouštět dolů po horských trailech, musíte mít k dispozici spolehlivé brzdy. Kotoučové hydraulické brzdy, jakožto jediná správná volba pro tuto koloběžku, pochází z dílen japonského Shimana – jde se o osvědčený typ Shimano Deore se 180mm kotouči.

KOSTKA MOSNTER MAX DOG

Lehké oversize vlaštovky čili bajková řídítka s šířkou 720 mm, opatřená protiskluzovými gumovými gripy, jsou uložena v krátkém extrémně tuhém představci, který zároveň s novou úpravou geometrie činí řízení lehce a přesně ovladatelným v jakémkoliv terénu. Musherská verze Dog je vybavená držákem pro vodítko psa, integrovaným na hlavové trubce pod řídítky. S koloběžkou se dodává jednoduše odnímatelný adaptér vodítka z pružinové oceli, plus vodítko s amortizérem. Vodítko splňuje normy, předepsané českými i mezinárodními svazy – díky tomu můžete hned po vybalení nového stroje z krabice vyrazit se svým psím tahounem na musherské závody.

KOSTKA MOSNTER MAX DOG

Slovo na konec? Novému Monstru v tmavě zelené barvě Army Green jednoduše nejde odolat! :-)

Základní specifikace
Délka 1960 mm
Výška 990 mm
Šířka řídítek 720 mm
Délka nášlapu 420 mm
Světlost nášlapu 90 mm - 100 mm
Velikost předního kola 26"
Velikost zadního kola 20"
Hmotnost 15,5 kg
Nosnost rámu 150 kg
Rozvor kol 1300 mm
Jízdní vlastnosti
Silnice Dostatečná
Terén Výborná
Město Nevhodná
Vybavení
Brzdy SHIMANO m615
Náboje KOSTKA HK 1532 DS
Obutí 4" Fat
Ráfky Wide
Představec Zoom 31,8 mm
Řídítka Hliníkové 720 mm - 31.8 mm
Přední vidlice Pevná 26" - 150 mm - Semi integrovaná
Typ ventilku Autoventilek
Hlavové složení Semi-integrované Tapered
Madla Gumová - pojistná
Paprsky Nerezové
Zátky řidítek Plastové odrazové
Ložiska (náboje) Průmyslová