Koloběžka KOSTKA RACER PRO 28

Obrázky jsou pouze ilustrační!

8596072009598

Na dotaz

+ -

Cena bez DPH 20 653 Kč

Cena vč. DPH 24 990 Kč


Věděli jste, že na koloběžkách se také závodí? Je to tak! A je třeba dodat, že Češi patří mezi nejlepší jezdce na světě. Pro nahánění soupeřů v závodním poli a drahocenných setin sekundy na časomíře to však chce přece jenom trochu specifický stroj. Lehkou elegantní atletku, ladně se protahující rovinatými pasážemi závodních tratí bez většího odporu, měnící se v nezkrotnou dračici při nástupu do spurtu v únicích a před protnutím cílové pásky. Se soupeři za zády, pochopitelně. To je KOSTKA RACER PRO 28 – koloběžka, se kterou můžete vyrazit na závody hned po vybalení z krabice.

Závodní koloběžka s úzkými silničními koly 28 × 28", určená pro trénovaného jezdce s ambicemi vyhrávat, musí splňovat několik důležitých kritérií. Snažili jsme se je vyladit ke vzájemné synergii. Rám celého tohoto malého uměleckého díla tvoří jak příznačně, tak i doslova – tuhý, ale zároveň lehký rám s geometrií přizpůsobenou závodnímu stylu jízdy, který dokáže také skvěle pohlcovat vibrace. Využíváme špičkové technologie od návrhu a tvorby parametrického počítačového modelu koloběžky, až po kompletní výrobu, takže si můžeme dovolit pracovat i s těmi nejjemnějšími nuancemi konstrukce a zpracování. Díky tomu jsme rám závodního modelu KOSTKA RACER PRO 28 vybavili zadní vidlicí pro kolo s pevnou osou 12 mm, která poskytuje ještě vyšší tuhost než dříve a to také ve zkrutu. Vpředu pak slíbený synergický efekt dotváří semi-integrované hlavové složení typu tapered (větší spodní ložisko), jež výrazně posiluje tuhost spojení rámu koloběžky a přední karbonové vidlice.

Lehká kola jsou tvořena náboji vlastní konstrukce KOSTKA HK1020 RS s japonskými průmyslovými ložisky s nízkým třením, radiálním výpletem, dvaceti napřímo uloženými dráty značky Sapim, a dvoustennými hliníkovými ráfky Remerx Alcyon se soustruženou brzdnou plochou. Standardně jsou kola obutá do osvědčených plášťů Schwalbe One šíře 23 mm, které umožňují huštění tlakem až 10 barů. Valivý odpor tedy rozhodně nebude tím, co by vás na závodech brzdilo.

Špičkový závodní stroj osazujeme taktéž špičkovými závodními řídítky vlastní produkce. Řídítka Kostka FBH Racer Ergo jsme vyvinuli ve spolupráci s předními českými závodníky tak, aby poskytovala několik možností úchopu pro různý styl jízdy, a zároveň umožňovala pracovat s aerodynamikou postoje či „zalehnutí“ na koloběžce při velmi rychlé jízdě.

Silniční brzdy Shimano 105 jsou ovládané aerodynamickými časovkářskými brzdovými páčkami, a mají bowdeny vedené uvnitř rámu koloběžky. Jde o drobný detail, který však pěkně dotváří velmi elegantní celkový design závodní koloběžky KOSTKA RACER PRO 28.

Koloběžku přizpůsobíme vašim potřebám

Abyste zářili na závodních okruzích, koloběžku pro vás opatříme vaší vítěznou barvou. Je libo kratší představec, vaše oblíbená řídítka, změnu jejich výšky nebo karbonová kola s aerodynamickými paprsky Sapim CX Ray? Žádný problém, náboje kol navíc dokážeme vybavit těmi nejlepšími dostupnými ložisky na trhu od společnosti Ceramic Speed, tyto ložiska používají závodní týmy při Tour de France.

Základní specifikace
Délka 1930 mm
Výška 930 mm
Šířka řídítek 460 mm
Šířka 460 mm
Délka nášlapu 350 mm
Světlost nášlapu 40 mm
Velikost předního kola 28"
Velikost zadního kola 28"
Hmotnost 7,85 kg
Nosnost rámu 150 kg
Rozvor kol 1260 mm
Jízdní vlastnosti
Silnice Výborná
Terén Nevhodná
Město Nevhodná
Vybavení
Brzdy Shimano 105
Náboje KOSTKA HK 1020 RS
Obutí Schwalbe One
Ráfky Dvoustěnné - ALCYON
Představec Force Teamlight 90-110
Řídítka KOSTKA FBH Racer ergo
Přední vidlice Trigon Carbon 28"
Hlavové složení Semi-integrované Tapered
Madla BBB Raceribbon
Paprsky Nerezové - černé
Zátky řidítek Plastové odrazové
Ložiska (náboje) Průmyslová (Se sníženým třením)